Reparerende tandpleje

Har du brug for reparerende tandpleje? Det kan f.eks. være, hvis du har fået et hul i en tand, oplever tandkødsbetændelse eller har været så uheldig at miste en eller flere tænder.

I disse tilfælde findes der heldigvis en række forskellige metoder, som vi kan tage i brug hos Tandlæge Peter Villquist med henblik på at reparere dine tænder. På den måde kan vi hjælpe dig med at bevare dit smil og din evne til at tygge.

Hos Tandlæge Peter Villquist udfører vi alt inden for fyldninger, paradontosebehandlinger, implantatbehandlinger, hel- og delproteser, krone og brobehandlinger samt rodbehandlinger.

Hvis dine tænder skal styrkes, så er det måske en krone eller en bro, du har brug for.

Kroner laves på tænder, der er så slidte, at vi ikke længere kan reparere dem med en fyldning. Kroner benyttes også, hvis tænderne er krakeleret, eller hvis du tidligere har fået en rodbehandling.

Vi tilbyder også at sætte en bro på dine tænder i naturtro materialer.

Har du behov for at få erstattet tænder med en protese, så er det vigtigt at tage kontakt til en erfaren tandlæge, som har fuldstændig styr på processen. Tandlægen skal kunne rådgive dig om de gener, der kan følge med en protese. Samtidig skal tandlægen naturligvis være behjælpelig med at give gode råd om, hvordan du bedst bevarer protesen.

Hos Tandlæge Peter Villquist har vi arbejdet med tanderstattende behandlinger i mere end 10 år, og med den store erfaring vil vi også kunne hjælpe dig.

Et tandimplantat er en skrue af titanium, der anvendes som kunstig rod og indsættes i kæbebenet, hvor der mangler tænder.

Vi har igennem de seneste mange år været i stand til at indsætte en kunstig rod i stedet for en manglende tand. Dermed kan vi erstatte en manglende tand med en naturtro efterligning, som virker som dine egne tænder.

Implantatet kan anvendes til at placere forskellige dele på. Det kan være en krone, en bro eller en klik-lås til en protese. Med implantater kan man dermed erstatte indtil flere manglende tænder. Selv hvis du ingen tænder har, kan der med implantater være mulighed for at erstatte dem alle.

Implantater er fremstillet af grundstoffet titanium. Titanium har den egenskab, at det vokser sammen med knoglevæv. På den måde låses implantatet fast.

Siden oktober 2008 har det været stort set forbudt at anvende sølvamalgam i Danmark. Der er enkelte undtagelser, men som udgangspunkt anvender vi i dag kun plast til fyldninger/plomber.

Det har gennem tiden været diskuteret, hvorvidt sølvfyldninger (i det følgende kaldet amalgam) var skadelige eller ej. Det er vores klare opfattelse, at alamgam grundlæggende, og såfremt der ikke forekommer flere amalgam end gennemsnittet i din mund, ikke er skadeligt.

Der er omtaler om allergi overfor amalgam. Allergien er dog yderst sjælden, men væsentligt oftere anvendt som argument.

Det er i dag ikke tilladt at anvende amalgam i Danmark af hensyn til miljøet – udledningen af tungmetal fra tandklinikker.

Vores holdning er derimod klar:

  1. Amalgam ligger passivt i hullet i tanden og udvider sig med tiden, hvilket medfører fraktur af tanden.
  2. Plast binder/limer tanden sammen og forebygger bedre fraktur.
  3. Plast er ubetinget smukkere.
  4. Plast er ubetinget vanskeligere at arbejde med.
  5. En tand fyldt med amalgam og uden tegn på problemer lader vi være.

 

Kontakt os

Har du brug for at få udført reparerende tandpleje?

Ring og bestil en tid hos os på 56661722.

Du er også velkommen til at udfylde kontaktformularen, og vi vil så vende tilbage til dig hurtigst muligt.