Det regelmæssige tandeftersyn er kernen i vores kontakt med de fleste patienter. Vi gør en dyd ud af at møde hver enkelt patient i øjenhøjde, mens der samtidig ikke må herske nogen tvivl om, at de er i trygge hænder på en professionel tandklinik. Langt de fleste af vores patienter er tilfredse for den service, de møder på klinikken, og de fleste kommer regelmæssigt tilbage et par gange om året.

Hos Tandlæge Peter Villquist går vi altid grundigt til værks – vi foretager både det klassiske regelmæssige tandeftersyn og Velscope – en undersøgelse for mundhule cancerscreening.

Tandeftersyn
Velscope

Regelmæssigt tandeftersyn

Er det nødvendigt med de regelmæssige tandeftersyn?
Ja, det er absolut det bedste at overholde de regelmæssige besøg hos tandlægen. Små skader på tænderne kan blive opdaget i tide, og er dermed både billigere, samt forbundet med færre gener at få repareret på et tidligt tidspunkt, end hvis man først går til tandlægen, når man oplever smerter.
Én ting er huller i tænderne – en anden kan være, at vi alle har risiko for at udvikle alvorligere sygdomme. Tandlægen vil på et tidligt stadie kunne identificere f.eks. paradontose eller alvorlige celleforandringer i slimhinder. Jo tidligere man får identificeret paradontosen eller celleforandringer, jo bedre chance har du for at modtage en helbredende behandling.

Eftersynet
Når klienten møder til det regelmæssige eftersyn, begynder vi med at tage en kort snak om hvad der er sket siden sidst – har patienten mærket smerter i tænderne, eller gener med mundhule og slimhinde så undersøger vi naturligvis, hvad årsagen kan være til dette. Herefter efterser vi tænderne tænderne, og i mange situationer afslutter vi med en tandrensning.

Giver tandeftersynet og dialogen med patienten grund til yderligere tandbehandling, så aftaler vi et tidspunkt for denne behandling.

Vi er naturligvis glade for alle de patienter der overholder de regelmæssige tandeftersyn, og vi tager også gerne imod nye patienter på klinikken. Lider du af tandlægeskræk, skal du ikke holde dig tilbage. Vi har implementeret et særligt introduktionsprogram for patienter med tandlægeskræk, der gerne skulle være med til at de igen får lyst til at overholde de regelmæssige tandeftersyn.

Kontakt!
Har du lyst til at bestille tid til et eftersyn, så er du altid velkommen til at kontakte os på 5666 1722 for at bestille en tid. Du kan også udfylde kontaktformularen, og vi vil så vende tilbage til dig hurtigst muligt.

Velscope – mundhule cancerscreening.

velscope_header

Som tandlæger er vi åbentlyst forpligtigede til at undersøge dine tænder, men vores område strækker sig ud over dette. Vi er ligeledes bl.a. også forpligtigede til at undersøge resten af din mundhule herinder dine slimhinder.

I 2009 blev jeg introduceret for Velscope. Et apparet udviklet til at undersøge slimhinder og særligt forandringer i slimhinder for tegn på sygdom.

Mange mennesker har slimhindeforandringer, som intet sygeligt betyder. Men på enkelte betyder forandringerne noget. Forandringerne kan ligne hinanden og det er en faglig udfordring at skelne imellem dem. Jeg fandt dette problem stort da det er tandlægen alene som ser forandringerne og før skulle vurdere om der var sygdom i dem eller ej. Nu har vi Velscope som kan hjælpe os på vej i forhold til at vurdere om der er celleforandringer eller ej. Dermed bliver det lettere at afgøre om der er god grund til at henvise for en celleprøve eller ej. Det eneste vi skal gøre er at lyse på forandringen og undersøgelsen påfører dig dermed intet ubehag.

Velscope er udviklet således at et fluoroscerende lys kastes på slimhinden og set gennem et filter afgiver en flouroscence. Hvis der i slimhindeforandringen er ændringer i basalcellerne er dette et tegn på et stadie/forstadie af cancer.

Det er i dag ikke muligt at købe apparatet i Danmark, men vi har anskaffet ét for at give dig den bedste sikkerhed i forhold til vurdering af eventuelle forandringer i dine slimhinder.

For din sikkerhed anvender vi Velscope formentlig som de eneste i Skandinavien!