Forebyggende tandpleje

Det regelmæssige tandeftersyn er kernen i vores kontakt med de fleste patienter. Vi gør en dyd ud af at møde hver enkelt patient i øjenhøjde. Samtidig må der dog ikke herske nogen tvivl om, at de er i trygge hænder på vores professionelle tandklinik.

Vi oplever, at langt de fleste af vores patienter er tilfredse med den service, de møder på klinikken. De fleste kommer derfor også regelmæssigt tilbage et par gange om året.

Hos Tandlæge Peter Villquist går vi altid grundigt til værks. Vi foretager både det klassiske regelmæssige tandeftersyn og Velscope, som er en undersøgelse for mundhule cancerscreening.

Kontakt os

Har du brug for at få udført forebyggende tandpleje? Så ring og bestil en tid hos os på 56661722. Du er også velkommen til at udfylde kontaktformularen, og vi vil så vende tilbage til dig hurtigst muligt.

Du kan herunder læse mere om vores behandlinger.

Er det nødvendigt med regelmæssige tandeftersyn?

Kort sagt: Ja! Det er absolut det bedste at overholde de regelmæssige besøg hos tandlægen. Det skyldes, at man med regelmæssige tandeftersyn kan opdage små skader på tænderne i tide. Dermed er det både billigere, samtidig med at det er forbundet med færre gener at få repareret på et tidligt tidspunkt, end hvis man først går til tandlægen, når man oplever smerter.

Én ting er huller i tænderne. Wn anden kan være, at vi alle har risiko for at udvikle alvorligere sygdomme. Tandlægen vil på et tidligt stadie kunne identificere f.eks. paradontose eller alvorlige celleforandringer i slimhinder. Jo tidligere man får identificeret paradontosen eller celleforandringer, jo bedre chance har du for at modtage en helbredende behandling.

Eftersynet

Når klienten møder til det regelmæssige eftersyn, begynder vi med at tage en kort snak om, hvad der er sket siden sidst. Har patienten mærket smerter i tænderne eller gener med mundhule og slimhinde, så undersøger vi naturligvis, hvad årsagen kan være til dette. Herefter efterser vi tænderne, og i mange situationer afslutter vi med en tandrensning.

Giver tandeftersynet og dialogen med patienten grund til yderligere tandbehandling, aftaler vi et tidspunkt for denne behandling.

Vi er naturligvis glade for alle de patienter, der overholder de regelmæssige tandeftersyn, og vi tager også gerne imod nye patienter på klinikken. Lider du af tandlægeskræk, skal du ikke holde dig tilbage. Vi har implementeret et særligt introduktionsprogram for patienter med tandlægeskræk, der gerne skulle være med til, at de igen får lyst til at overholde de regelmæssige tandeftersyn.

Kontakt!

Har du brug for at bestille tid til et eftersyn, så er du altid velkommen til at kontakte os på 5666 1722 for at bestille en tid. Vil du hellere skrive, kan du også udfylde vores kontaktformular, og så vil vi vende tilbage til dig hurtigst muligt.

Velscope – mundhule cancerscreening

Som tandlæger er vi åbentlyst forpligtigede til at undersøge dine tænder, men vores område strækker sig ud over dette. Vi er ligeledes også forpligtigede til at undersøge resten af din mundhule samt dine slimhinder.

I 2009 blev vi introduceret for Velscope. Et apparat, der er udviklet til at undersøge slimhinder og særligt forandringer i slimhinder for tegn på sygdom.

Mange mennesker har slimhindeforandringer, som ikke har nogen sygelig betydning. Men på enkelte patienter betyder forandringerne noget. Forandringerne kan ligne hinanden, og det er en faglig udfordring at skelne imellem dem. Vi fandt dette problem stort, da det er tandlægen alene, som ser forandringerne og før skulle vurdere om, der var sygdom i dem eller ej.

Nu har vi Velscope som kan hjælpe os på vej i forhold til at vurdere om, der er celleforandringer eller ej. Dermed bliver det lettere at afgøre, hvorvidt der er god grund til at henvise til en celleprøve eller ej. Det eneste vi skal gøre er at lyse på forandringen, og undersøgelsen påfører dig dermed intet ubehag.

Velscope er udviklet således, at et fluoroscerende lys kastes på slimhinden og set gennem et filter afgiver en flouroscence. Hvis der i slimhindeforandringen er ændringer i basalcellerne er dette et tegn på et stadie/forstadie af cancer.

Det er i dag ikke muligt at købe apparatet i Danmark, men vi har anskaffet ét for at give dig den bedste sikkerhed i forhold til vurdering af eventuelle forandringer i dine slimhinder.

For din sikkerhed anvender vi Velscope formentlig som de eneste i Skandinavien!

Kontakt os

Ønsker du at få foretaget en undersøgelse af din mundhule og slimhinde i forbindelse med et tandeftersyn? Så ring til os på 5666 1722 for at bestille en tid. Vil du hellere skrive, kan du også udfylde vores kontaktformular, og så vil vi vende tilbage til dig hurtigst muligt.